Bedemand Beder-Malling – din lokale hjælp ved dødsfald

Din lokale bedemand hjælper dig trygt igennem de praktiske gøremål i forbindelse med begravelse eller bisættelse, når en af dine kære dør. Og altid til en fornuftig pris. Fordelen ved at benytte en lokal bedemandsforretning er, at de kender dit område og kan hjælpe dig med kontakten til alle myndigheder, kirker og andre instanser, du har brug for.

Vi sætter dig i forbindelse med din lokale begravelsesforretning i Beder-Malling og alle lokalområderne deromkring: Over Fløjstrup, Neder Fløjstrup, Storenor, Ajstrup, Pedholt, Starup, Synnedrup og Norsminde. Du kan kontakte os døgnet rundt.

Hvad koster en bedemand i Beder-Malling?

Prisen aftales med og betales til begravelsesforretningen og afhænger af, hvilken type begravelse eller bisættelse du ønsker for din kære. Du kan vælge at holde det simpelt og klare nogle af de praktiske ting selv, og i så fald starter prisen et godt stykke under 10.000 kr. Vælger du derimod at gøre mere ud af ceremonien, og ønsker du hjælp til flere opgaver, koster det lidt mere.

Bedemand Beder-Malling Pris

Vi anbefaler, at du tager en indledende samtale med bedemandsforretningen om dine ønsker og forventninger. Sammen kan I planlægge, hvor meget du selv ønsker at stå for, og hvor meget du ønsker hjælp til. De vejleder dig også i forbindelse med valg af kiste eller urne, gravsten og lignende. På denne måde finder I frem til en pris og en ceremoni, der passer til dine ønsker og dit budget.

Hvad kan du få hjælp til hos bedemanden?

Der er mange overvejelser og praktiske opgaver, der skal håndteres, når en pårørende dør. Det er blandt andet disse ting, din lokale bedemand kan hjælpe dig med at holde styr på og udføre. I den indledende samtale, som kan foregå enten hjemme hos dig eller på begravelsesforretningens kontor alt efter ønske, vil bedemanden hjælpe dig med at få et overblik over de opgaver, der skal løses før og efter begravelsen eller bisættelsen.

Bedemand Beder-Malling Hjælp

Som udgangspunkt vil bedemanden stå for meget af det praktiske omkring selve begravelsen eller bisættelsen. Det kan være at aftale tid med kirken, koordinere med for eksempel sygehus eller plejehjem, levering af kiste og ilægning af afdøde i kisten, rustvognskørsel til og fra kirke samt at arrangere afskedsstund og udsyngning. Det er dermed opgaver, som du ikke selv behøver at foretage dig noget omkring.

Men der er også en lang række opgaver både før og efter begravelsen eller bisættelsen, som du kan vælge enten selv at klare eller at få hjælp til af den lokale bedemand. Nogle af de opgaver omfatter at bestille blomster og musik til ceremonien, bestille gravsten, udarbejde og indrykke dødsannonce i de relevante aviser, ansøge om begravelseshjælp, hente og aflevere dødsattest, udforme og sende takkekort efterfølgende, formidle kontakt til forsikringsselskaber, offentlige myndigheder og fagforeninger samt mange andre gøremål.

Kirker i Beder-Malling-området

I nogle tilfælde kan en afdød have en særlig tilknytning til en bestemt kirke. Det kan være en kirke i en anden kommune, hvor afdøde tidligere har været bosat og derfor er døbt, konfirmeret og måske gift. Der kan også være en familiegravplads, hvor man ønsker afdøde begravet. I sådanne tilfælde er valget af kirke helt naturligt. Men ofte vil man vælge en kirke i nærområdet af afdødes bopæl. Nedenfor kan du læse om nogle af mulighederne i Beder-Malling-området.

Bedemand Beder-Malling Kirkevalg

Beder Kirke

Beder Kirke er placeret på en bakke med udsigt ud over Beder by og dens butikker og huse, men samtidig tæt på den omkringliggende natur. Kirkens oprindelige og ældste dele daterer tilbage til 1100-tallet og er bygget op med marksten. Kirken har sidenhen gennemgået flere ombygninger, og i dag fremstår den som en meget velholdt, hvidmalet murstensbygning.

I direkte forbindelse med kirken ligger kirkegården, hvis ældste område tilsvarende stammer fra 1100-tallet. Denne del af kirkegården er ikke længere tilgængelig for nye gravpladser, men kirkegårdens øvrige områder er anlagt, så det er muligt at komme med anmodninger i forhold til valg af gravplads og særlige ønsker hertil. Skulle du have et særligt ønske til gravpladsen, kan den lokale bedemand i Beder-Malling hjælpe dig med at få disse opfyldt.

Malling Kirke

Den oprindelige del af Malling Kirke er opført i 1150 og var i sin tid anlagt som en fæstning omgivet af en voldgrav og en ringmur af kampesten. På sydsiden kan man desuden finde resterne af et fæstningstårn i kampesten. Disse gamle mure ville uden tvivl kunne fortælle mange historier om samfundet i Malling gennem tiden. Vælger du at begrave eller bisætte din kære på kirkegården ved Malling Kirke, vil det dermed blive i smukke, historiske rammer. Vores lokale bedemand i Beder-Malling står gerne for kontakten til kirken før begravelsen.

Askespredning over åbent hav i Beder-Malling

I et område som Beder-Malling, der ligger lige ud til havet ved for eksempel Ajstrup Strand, er det også en relevant mulighed at sprede afdødes aske ud over havet. Dette sker typisk efter eget ønske fra afdøde eller i tilfælde, hvor de pårørende er bosat forskellige steder med stor afstand imellem sig. Der er naturligvis visse regler, der skal overholdes i den forbindelse. Asken skal for eksempel spredes minimum 200 meter fra land. Derudover skal askespredningen godkendes af kirkeministeriet. Denne godkendelse samt rådgivning omkring overholdelse af love og regler kan den lokale begravelsesforretning også hjælpe dig med.

Bedemanden er din rådgiver og hjælper

Det er en svær tid, når ens kære dør, og især når man midt i sorgen også skal håndtere en overvældende byrde af praktiske foranstaltninger. Men det bliver lettere, når man får lidt hjælp. Bedemanden er din støtte hele vejen igennem tiden efter dødsfaldet. Med den lokale bedemands hjælp er du sikker på, at du kommer hele vejen rundt om alle de beslutninger, der skal tages, og opgaver, der skal løses. Med sin viden og ekspertise inden for området sørger bedemanden for, at du kommer trygt igennem begravelsen eller bisættelsen og igennem tiden umiddelbart derefter. Det er for mange en trøst at vide, at man ikke er alene, men har kyndig vejledning lige ved hånden. Skal vi hjælpe dig? Vi kan kontaktes hele døgnet rundt.